Minnen och musik

Hej!

Nu sitter jag ännu en gång på ett tåg hem. Jag har varit hos JD i Dreux och fetat ordentligt haha. Pizza och serier igår kväll och sedan croissant och pain au chocolat till frukost. Beach 2016, here we come ;)

Jag kom att tänka på att jag glömde en fråga i min årsresumé i senaste inlägget nämligen vilka låtar jag förknippar med 2015. Det är intressant det där tycker jag, hur man har minnen till låtar. 
De låtar jag nog alltid kommer förknippa mest med 2015 är Uptown funk med Bruno Mars, Fresh Prince med Soprano och Drunk in love med Béyonce. Uptown funk för att det var min och Effie's låt när vi jobbade tillsammans på O'Sullivans. Varenda gång den spelades, sprang hon ut till mig i garderoben och så dansade vi som dårar i 10 sekunder innan hon var tvungen att springa tillbaka till baren igen. Drunk in Love för att jag tycker om den så mycket , dansade så mycket till den under året och åkte också bil på Champs-Elysées med donna låt på högsta volym :)
Fresh Prince för att de i låten sjunger "Jeffrey ramènes  nous les glaçons" och en utav bartenderna på Sully heter Joffrey vilket gjorde det hela väldigt kul varje gång den spelades haha. Han var så trött på oss :p 
Nu får vi se vilka låtar jag kommer förknippa med 2016 och vilka minnen de kommer återkalla :)

Ha en jättebra kväll! 

Bisous
Mikaela 

Mitt 2015

Gott Nytt År!
 
2015 har gått galet fort tycker jag samtidigt som det har det har hänt så sjukt mycket!
Min nyårsafton spenderades med jobb mellan 6.30 och 14.00 sedan blev det lugn och ro, middag och en massa mys i soffan med en riktig fining :)
 
Jag tänkte göra en slags årsresumé med hjälp av frågor från Blondinbellas blogg :)
 
So here goes!
 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
 
Jag har gjort en hel del detta år som jag aldrig tidigare gjort faktiskt! Det största är väl att jag bodde hela året utomlands. Helt galet när jag tänker på det. Jag är så tacksam att jag kunnat förverkliga en utav mina drömmar <3
Jag jobbade  också natt på en bar, började jobba på bageriet, dansade bugg vid en kanal en ljum sommarkväll, blivit bjuden på champagne, dyra drinkar och en underbart god alla hjärtans dags-tårta i en fantastisk miljö och varit ute och dansat otaliga gånger till klockan 9 på morgonen hehe och mycket mer därtill!

Genomdrev du någon stor förändring? 

Jag bytte jobb och boende. Jag klippte mig även ganska kort i våras även om håret nu är långt igen. Sedan har jag nog genomgått en personlig förändring, det är nog svårt att undvika när man är med om något sånt här. Jag känner mig starkare nu, mer självsäker och modigare, och jag tror att jag har blivit ännu bättre på att se det positiva i saker och att njuta mer av livet :)

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

28 januari, min födelsedag då jag blev firad på min väns bar och kände mig som Carrie i Sex and the city, 10-14 juli då jag var hemma i Sverige för första gången sen jag flyttade hit, de dagarna var magiska!, 7 januari, första terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdo, 13 november, andra terrorattacken mot flera platser runt om i Paris, en av de värsta dagarna i mitt liv..., 24 december, julafton då jag jobbade för första gången. Det var jobbigt men också ganska mysigt, sedan franskt julfirande på kvällen :) De två veckorna runt lucia då vi gick så många lucitåg, det var underbart.

Vilka länder besökte du? 

Förutom Sverige, bara Turkiet för att ännu en gång vara volontär på International Bodrum Dance Festival :) Så tacksam över att jag fick chansen att åka dit igen!

 Bästa köpet?

Jag vet inte om det räknas som ett köp men helt klart att jag bytte lägenhet! Att ha ett riktigt kök är värt så mycket!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Väldigt mycket! Jag har varit väldigt lycklig, glad och tacksam detta år :)

Saknade du något under år 2015 som du vill ha år 2016? 

Sömn haha, nej skämt åsido, inte direkt något jag kan komma på nu. Jag ska försöka att bli mer organiserad detta år och försöka få ihop allt bättre. Kanske också försöka inse att jag inte kan göra och vara överallt samtidigt :p

Vad önskar du att du gjort mer? 

Tränat, gått på salsaklubb, gjort mer i Paris som muséer etc, framförallt lyssnat mer på mig själv och känna att det är ok att ha åsikter som inte är som alla andras och att det är ok att inte säga ja till allt.

Vad önskar du att du gort mindre ?

Stressat och oroat mig i onödan. Ätit mindre croissanter och pain au chocolat på jobbet haha.

Favoritprogram på TV?

Jag har ingen tv men jag tittar ibland på Svt play och då har det ofta blivit Skavlan och Ginas Värld, sedan också självklart Allsång på skansen :) 

Bästa boken du läste i år?

Syskonkärlek av Katarina von Bredow, läs den! 

 

Största musikaliska upptäckten? 

Hm, inte så mycket faktiskt.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? 

På O'Sullivans var det nog när vi hadeen reservation på 200 pers och jag lyckades få in alla de jackorna i minigarderoben utan att det blev kaos. På Maison Lebon har det varit alla de gånger jag fått beröm för det jag gjort :)

 Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

 Som vanligt tror jag, jag är glad för det mesta :) Men det har nog varit fler stress -och orosmoment under 2015 eftersom jag bodde utomlands och genomgick flera förändringar med jobb och bostad osv .

Vad spenderade du mest pengar på? 

 Mat och resor. 

Vilken är din största insikt under 2015? 

Att jag verkligen älskar Paris och att jag vill leva mitt liv fullt ut.

Vad är du peppad för inför nästa år?

Allt haha. Jag är peppad inför ännu ett år i denna stad, att komma igång med min träning igen, nya upplevelser, nya möten, mycket glädje och mycket skratt :) 


Gott Nytt År och mycket kärlek till er!


Bisous

Mikaela 

lavieestbellemikaela.blogg.se

En blogg om mina reseäventyr :)

RSS 2.0