Back in Dreux!

Hej på er!
 
Nu är jag tillbaka i Dreux igen efter en vecka i underbara Paris! Jag har haft det underbart och levt la vie parisienne, med allt vad det innebär. Väntar nu på svar från ett potientiellt jobb och har även en intervju på tisdag. Än tänker jag inte ge upp!
 
Under mina dagar i Paris har jag ju jobbat på ett callcenter. Det har gått bra och jag ska tillbaka dit den 5 december och jobba på ett nytt projekt. Dock är det väl inte mitt drömjobb, det var ganska jobbigt att sitta 5 timmar i sträck och prata med folk i telefon, all heder till dem som har detta som heltidsjobb. Jag skulle dock gärna fortsätta längre, för att ha något liksom.
Jag ringde då hem till folk i Sverige och bad de svara på enkäter gällande Renaults och Nissans kundservice. Den information jag fått innan gällande hur många dagar jag skulle jobba, tider och att ämnet skulle vara studier stämde inte för fem öre, måste ju älska Frankrikes ordningssinne...or not. Hur som haver så ville de flesta ställa upp och svara vilket var roligt, jag hade väntat mig många fler sura svar och folk som lägger på luren i örat på mig. Förutom en man som sa att han tyckte att jag borde hängas, var de flesta samtal trevliga.
Höjdpunkterna var när jag pratade med en man från Västervik och när jag ringde till Tomas G:son (tyvärr var det bara telefonsvararen, men ändå!), för en schlagernörd som mig var det stort!
Dessa undersökningar genomförs i hela världen så det var en salig blandning utav nationaliteter som jobbade där, ganska häftigt att bara stanna upp och lyssna på blandnigen av alla världens språk :)
 
Borde väl ge er en liten sammanfattning av allt jag gjort under den här veckan, är dock så mycket så vet inte riktigt vart jag ska börja!
Första dagen i Paris följde min roomie med och vi spenderade en Amazing dag i Paris. Vi åt frukost på Le Flore som är ett känt café, där de även serverar den godaste varma chokladen jag någonsin smakat, vi gick till Picasso-muséet där min roomie ( som kan typ allt om konst) var min privata guide under 3 (!) timmar, vi fikade på svenska institutet för att sedan på kvällen bege oss till min roomies överraskning, en middag på Svenska Klubben. Det var så lyxigt och häftigt! Plus att det var många svenskar där, kul! Jag har verkligen en underbar vän i min roomie!
 
Resten av veckan träffade jag vänner, både gamla och nya, var ute i Paris-natten, drack drinkar med en ny vän, gick på bio, tappade andan flera gånger för att det är en så fruktansvärt vacker stad och njöt av att ha en egen lägenhet och möjligheten att göra saker på kvällarna utan att ha ett tåg att passa :) En perfekt vecka helt enkelt! Jag har även, efter att i hela mitt liv trott att jag inte gjorde det, upptäckt att jag tål och kan äta macarons, yey! Firade detta med att köpa macarons från Ladurée, mums!
 
 
Efter en lugn helg med välbehövlig vila, är det bara att ta nya tag imorgon!
 
Jag hoppas att ni har det bra där hemma, jag saknar er mycket!
 
Puss och kram
 
 
Frukost på Café Le Flore och skulptur från Picasso-muséet
Svenska Klubben
 
 
Så vackert!
 
 
Tittar på Eiffeltornet och drömmer....
 
 
Macarons från Ladurée
 
 
Jag och min roomie/finaste vänen :)
 

Lägenhet i Paris, check!

I alla fall under de fem dagar jag ska jobba.....Har turen att bo hos en man som har många kontakter och lyckats fixa en lägenhet till mig mitt i Paris, vid Notre Dame, under dessa dagar, yey! Visst, det är bara fem dagar, men det är bättre än inget! Snacka om att jag ska leva livet fullt ut dessa fem dagar! Enda nackdelen är att det inte finns internet så lär väl vara lite avskuren från omvärlden under dessa dagar, men enligt min roomie finns det ett McDonald's med gratis WIFI bredvid så får väl gå dit i nödfall.

Inga nyheter från den andra lägenheten ännu och heller inga news på jobbfronten. Just nu ligger fokus på det jobb jag faktiskt har lyckats få. Jag börjar bli nervös nu, jag vet egentligen inte så mycket om vad det handlar om så det är lite läskigt. Förhoppningsvis går det bra och leder till fler projekt!

Snart är det dags för middag och troligtvis Ink Masters, haha. Det är vår nya tradition...har en roomie med en förkärlek för konstiga serier :P Dock är denna serie bra, trodde väl aldrig jag skulle säga det om en serie som handlar om galna tatuerare haha.

Hoppas ni har det bra där hemma, jag saknar er! :)

Bonne soirée

Bisous
Mikaela

Gossip Girl och choklad

Hej!
 
Min roomie spenderar två dagar i Paris så jag är ensam hemma. Jag passar på att ha tjejkväll med mig själv bestående av Gossip Girl och choklad :)
 
Mina två dagar i Paris var perfekta. I torsdags gick jag och Eveline runt och lämnade CVn och jag fick en del positiva svar så jag håller tummarna! Kvällen blev mysig med god mat, prat och Grey's Anatomy. Igår gick jag runt i ett underbart fint höst-Paris och tittade bland annat på en lägenhet som jag hoppas jag får hyra, det skulle vara perfekt! 
 
När kom hem på kvällen hittade jag ett paket och en tavla på min säng. I paketet fanns godis och chokladbollar från Sverige som min roomie skickat efter, dessutom hade han målat tavlan till mig, så gulligt! Jag har verkligen fina vänner <3
 
Bisou,
Mikaela
 
 
 
 
 Surprise, surprise!
 
 
 Vackra stad!
 
 
 
 
 
 
Paris, I love you!

lavieestbellemikaela.blogg.se

En blogg om mina reseäventyr :)

RSS 2.0