I backspegeln

Hej!
 
Glad nationaldag!
 
Nu har jag snart varit hemma i en vecka och typiskt nog har jag dragit på mig en dunderförkylning så det är sängen som gäller....
 
Jag lovade ju att jag skulle berätta mer om festivalveckan eftersom tiden inte räckte till att skriva något då, så här kommer en liten tillbaka-blick :)
 
Festivalveckan drog igång på allvar den 20 maj de flesta dansgrupperna anlände till Bodrum. Vi volontärer åkte runt i Volkswagens och gjorde promotion i Bodrum och städer runt omkring. Det var jättehäftigt! Vi fick mycket uppmärksamhet så det var ett bra promotionknep.
På kvällen hade vi välkomstfest runt poolen tillsammans med de dansgrupper som ville. Det blev en lyckad kväll med mycket dans, många talanger som visade upp sina danser.
 
 
Den 21 maj var det dags för de första uppträdandena, det var barngrupperna som uppträdde på en stor scen vid hamnen. Det var frivilligt för oss volontärer att komma dit men jag och några andra tog chansen att få se så mycket dans som möjligt :) Det är galet hur många duktiga dansare det finns!
Jag, Dina och Olivia kollar in dansen :)
 
Efter showen var det dags för Intercultural night på en utomhusklubb i Bodrum. Flera länder visade upp lekar och danser från sitt land och lät alla som ville vara med och lära sig. Det var superkul! Älskar kultur! :)
 
Den 22 maj blev vi presenterade för Bodrums borgmästare och guvenör, stort! Vi fick även presenter från dem. Detta var den officiella invigningen av festivalen :) Efter det började vårt jobb på allvar med promotion innan gatushowerna började. Vi gjorde flashmobs och sjöng vår egenskrivna sång till ABBAS Dancing Queen. På torget där jag var, var folket inte så intresserat till en början men det tog sig och kul hade vi!
 
Efter det, på kvällen, var det Turkish night på samma ställe, fest med turkisk musik och turkisk dans hela kvällen, underbart!
Efter mötet med borgmästaren :)
 Promotionparty på stan!
Turkish night :)
 
Den 23 maj var schemat späckat. Vi hade parad genom hela Bodrum, alla volontärer med sin flagga och alla dansgrupper. Vilken känsla det var att gå igenom hela staden med min svenska flagga! Det kändes jättestort!
 
Efter paraden åkte vi i ilfart till den Antika teatern där scenen väntade, nu var stunden kommen, efter allt slit skulle vi nu uppträda med vår koreografi för första gången! Det gick bra och vilken känsla att dansa i en antik teater! Jag hade så mycket adrenalin efteråt, jag hade kunnat springa ett maraton haha. Kommer aldrig glömma den känslan :)
 
På kvällen var det White Party på en klubb i Gumbet där vi bodde. Alla var klädda i vitt, ganska häftigt faktiskt!
 
Sista dagen den 24 maj gjorde vi promotion innan gatushowerna igen, denna gång var det mer folk. Vi gjorde flash mob och då en grupp var försenad dansade vi vår koreografi för att vinna lite tid. Det var också väldigt kul och en häftig känsla. Jag kommer ihåg att jag tänkte mitt i att "jag är i Turkiet och jag dansar på ett torg i solen", helt overkligt och så underbart!
 
På kvällen var det dags för den sista stora showen i den antika teatern. Vår dans gick bra och känslan var på topp trots några misstag. Efteråt  var det meningen att det skulle vara ett salsa party på samma klubb som kvällen innan men när vi kom dit var det vanlig nattklubbsmusik så jag och tre till stannade inte så länge. Istället gick vi och åt och bara pratade :)
 
Den 25 maj åkte vi och dansgruppen från Portugal på en båttur. Vi hade varsin båt och efter att ha snurrat fram och tillbaka i hamnen kom vi äntligen iväg. Vi stannade på 5 ställen där vi badade, åt mat på båten och badade lite till :) Det var helt underbart! Så skönt att bara ta det lugnt efter festivalveckan! :)
Vi hade även musik på båten och dansade på däck haha det var underbart!
 
 
Detta var festivalveckan! det hände självklart mycket mer men då skulle jag behöva skriva en roman :P
Veckan var fantastik och gav mig så många minnen och nya erfarenheter! Jag hade så kul och är så tacksam för att jag fick vara en del av det här! :)
 
Hörs snart!
 
//Mikaela
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lavieestbellemikaela.blogg.se

En blogg om mina reseäventyr :)

RSS 2.0